010 - 521 20 22 Offerte aanvragen

Afwerking RVS

RVS polijsten, passiveren, glasparelstralen, borstelen, beitsen, schuren

Naast de legering is de afwerking en daarmee de oppervlakteruwheid bepalend voor de bestendigheid van roestvrij staal. De afwerking bepaalt niet alleen het uiterlijk, maar ook de wijze waarop het RVS moet worden schoongemaakt. Ons maatwerk houdt ook in dat wij een breed scala afwerkingsmogelijkheden aanbieden.

Alle opties op een rij

F2B

F2B is een standaard plaatafwerking tot 5-6 mm dikte en wordt vrijwel alleen op niet zichtbare plaatsen in constructies toegepast. Dit materiaal is koud nagewalst heeft een lage oppervlakteruwheid.

F2D

F2D is de standaard afwerking van dikkere platen en heeft een grovere matte structuur.

Glasparelstralen

Glasparelstralen wordt veel toegepast voor vaten en constructieve frames. O.a. in de snoep- en voedingsindustrie. Het uiterlijk ziet er egaal aluminiumachtig uit. Lasblauw verdwijnt en kleine beschadigingen worden weggewerkt. 

Beitsen en passiveren

Beitsen en passiveren wordt uitgevoerd in een bad of door sproeien. Hierbij worden bij het beitsen lasblauw en vervuilingen van het materiaal verwijderd en bij het passiveren een nieuwe huid gevormd. Dit proces wordt vooral toegepast voor constructieve elementen. 

Electrolytisch polijsten 

Electrolytisch polijsten gebeurt net als beitsen en passiveren in een bad. Meestal worden deze producten ook eerst gebeitst en gepassiveerd. De voorbewerking is meestal fijn geslepen en mat nageborsteld. De gevormde huid is zeer goed bestand tegen invloeden van buitenaf. Lassen worden door dit proces zichtbaar. 

K320SC

K320SC (Korrel 320 Silicium-Carbide geslepen) is een standaard voorraad finish van platen met een zeer lage oppervlakteruwheid. Zeer geschikt voor o.a aanrechtbladen, achterwanden en beplatingen. Gelaste delen worden bijgewerkt door slijpen en borstelen waardoor wat verschil in finish ontstaat. De korrel staat net als bij schuurpapier voor de grofheid.

K320SC mat of fijn geborsteld

Mat geborsteld of fijn geborsteld is een luxere afwerking dan K320SC omdat geen verschil zichtbaar is tussen basismateriaal en eventuele nabewerkingen. Krassen en beschadigingen zijn minder zichtbaar. Naderhand iets bijwerken is eenvoudiger dan bij K320SC.

Wij voeren alle RVS afwerkingen moeiteloos uit; wij kunnen uw product maken!

Richtingloos geschuurd

Richtingloos geschuurd is onder architecten zeer populair. Het is een 'andere' matte afwerking van roestvrijstaal en is later ook nog eens goed bij te werken. Richtingloos geschuurd wordt ook wel orbitaal, warrelen of bibberen genoemd.

Bright Annealed 

Bright Annealed is een glanzende fabrieks-finish die door walsen wordt bereikt. Veelal wordt deze plaat als eindafwerking gevetborsteld zoals veel toegepast bij Italiaanse producten.

Hoogglans gepolijst 

Hoogglans gepolijst is een zeer algemene term voor polijsten. De afwerking kan liggen tussen opgeglansd en super mirror 8. Eigenlijk is deze afwerking alleen vast te leggen in een representatief monster.

Super mirror 8 

Super mirror 8 is een dure hoogglans plaat van zeer hoge kwaliteit die vergelijkbaar is met een spiegel.

Wafelmotief

Wafelmotief is RVS plaat met een ingewalst ruitjesmotief. Dit wordt ook wel rigidized genoemd. Er zijn verschillende patronen in de handel. De afwerking is meestal glanzend.

Gravé of ledermotief

Gravé of ledermotief is RVS plaat met een ingewalst kringeltjesmotief. Ook hier kunnen de patronen verschillen. De afwerking kan glanzend of gebeitst zijn.

Linnenmotief

Linnenmotief is RVS plaat met een ingewalst motief. Ook hier kunnen de patronen verschillen. De afwerking is meestal glanzend.

Gecisseleerd

Gecisseleerd is een plaat die veelal in slagerijen op koelcellen toegepast wordt. Dit wordt ook wel zonmotief genoemd. Er zijn nog vele duizenden soorten platen van vooral Japanse, Duitse en Amerikaanse leveranciers met ingeëtste en gekleurde motieven die vooral voor liftbekledingen toegepast worden. Het bewerken van deze platen is beperkt mogelijk.

Offerte aanvragen Maak een afspraak

Direct contact

Rovasta maakt al meer dan 50 jaar kwaliteitsproducten op maat van RVS, aluminium, koper en messing. Geheel naar wens van de klant, van ontwerp tot montage. Waar mogen wij u mee helpen?

010 - 521 20 22Offerte aanvragen

Stel uw vraag aan Rovasta

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

010 - 521 20 22 contact