010 - 521 20 22 Offerte aanvragen

Rovasta als vakman en leermeester in RVS

'Praktijkopleider is niet zomaar een klusje erbij'

Ze vormen de vakmensen van morgen, onderhouden het contact met beroepsopleidingen én werken mee in de productie. In het nieuwe Metaaljournaal van de Stichting OOM krijgt de praktijkopleider het podium dat hij of zij verdient.

Praktijkopleider is een vak

In de strip van Gerrit de Jager zegt de werkgever van Theo en Moes het al. ‘Praktijkopleider is niet zomaar een klusje erbij. Het is een vak dat kennis en vaardigheden vereist en dat je moet bijhouden.

Uitgebreide snuffelstage

Een goede praktijkopleider in je bedrijf, dat loont. Bij RVS-reus Rovasta in Bleiswijk, waar we mochten binnenkijken voor onze bedrijfsreportage, weten ze dat heel goed. Meerdere keren per jaar ontvangt Rovasta leerlingen van het vmbo voor een korte stage. Vaak wordt zo'n snuffelstage nauwelijks gezien als een investering in de toekomst, maar bij Rovasta denken ze daar anders over. 

'Een leerling krijgt alle aandacht die nodig is'

Het levert uiteindelijk altijd iets op, leert hun ervaring. Daarom heeft praktijkopleider Johan Bergsma een speciaal programma opgezet. Leerlingen doorlopen in een week de complete routing van het bedrijf: van kantoor naar tekenkamer, inkoop, productieleiding en uiteindelijk op de werkvloer. 

Tijdens een evaluatiegesprek kan de leerling aangeven op welke afdeling hij de volgende twee weken wil meekijken of een volgende stage wil afwerken. 

Lees hier het hele artikel Onze vacatures

Direct contact

Rovasta maakt al meer dan 50 jaar kwaliteitsproducten op maat van RVS, aluminium, koper en messing. Geheel naar wens van de klant, van ontwerp tot montage. Waar mogen wij u mee helpen?

010 - 521 20 22Offerte aanvragen

Stel uw vraag aan Rovasta

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

010 - 521 20 22 contact